Покупка на годежен пръстен

Покупка на годежен пръстен – стъпка по стъпка

1. Изберете формата на диаманта

Изборът на формата е първата стъпка в процеса на избор на вашия диамант. За това е необходимо да знаете вкуса и предпочитанията на любимата си жена. Ако тя харесва принцес, изборът ви на маркиз няма да се окаже дългоочакваната изненада за нея. Посетете няколко магазина с нея и обърнете внимание какви форми харесва тя.

2. Изберете размера на диаманта

Обърнете внимание на размерите на диамантите на нейните роднини – сестри, братовчедки, приятелки, колежки, на социалната й група. Съществува ритуал, който изисква тя да покаже пръстена си на всичките си приятели.Те няма да гледат сертификата, чистотата, цвета и полирането – те ще сравнят размера му с размера на други диаманти, които са виждали или имат. Няма много хора, които желаят да притежават „най-малкия годежен диамант”. Размерът има значение. Ако всичките й приятелки имат половинкаратов диамант, а тя получи един карат, вие ще бъдете герой. Ако такъв размер е съответства на бюджета ви, обадете ни се – съществуват начини да получите по-голям размер на по-ниска цена.

3. Определете бюджета си

Съществува неписано правило, че цената на годежния пръстен трябва да възлиза на около две месечни заплати. Това правило е относително – единствено бюджета, с който разполагате, е от значение за избора ви колко пари да похарчите за годежен пръстен.

4. Информирайте се

В нашия сайт можете да откриете подробна информация за диамантите. Съвсем накратко, преди да пристъпите към избора на диамант, трябва да се информирате за:

  1. Цвят на диаманта. Търсете цвят H или I. След като бъде монтиран, кръглият диамант с цвят I и модерната форма с цвят Н изглежда по същия начин, по който изглеждат и по-високите цветове, но струва доста по-малко. Търсете витален камък, който изглежда добре за окото.
  2. Чистота на диаманта.За диамантите с множество фасети, като кръглия брилянт, е много трудно да се установи разликата между SI1 и по-високите степени на чистота дори с увеличително стъкло. Убедете се, че не виждате никакви инклузии и дефекти с просто око при поглед отгоре, отстрани и отдолу.
  3. Срез на диаманта. Срезът на диаманта определя блясъка и светлостта, така че търсете добър срез. Информирайте се за спецификациите за различните форми и открийте диаманта, който съответства на вашите критерии. Купете диамант с добър срез и той ще ви възнагради с красотата си в продължение на години.
  4. Карати. Когато сравнявате диаманти, сравнявайте размерите им в милиметри, а не каратите им. Щe виждате милиметрите, не каратите. Що се отнася до избора на диаманти, по-голямото е по-добро, особено ако има и по-добър срез.

5. Определете какво е важно за вас

Преди да купите диаманта, трябва да прецените кои аспекти на диаманта са най-важни за вас. Големият размер критичен ли е? Кой цвят ви изглежда добре? Какво ниво на чистота ви устройва? Искате абсолютния блясък на идеалния срез или търсите възможно най-евтиния диамант? Единственият начин да разберете това е да разглеждате истински диаманти. Сравнявайте диаманти с различни цветове, за да видите разликата между тях. Разгледайте диаманти с чистота SI1, за да видите дали ще забележите инклузиите. Разгледайте диаманти с идеален срез, за да видите как те се различават от останалите. Обърнете внимание на разликата в размерите на диамантите с различно каратно тегло.

6. Подберете внимателно търговеца, от който ще купите диаманта

Открийте бижутер, на който се доверявате и който ви предлага добра цена за добро качество. Помнете, че в магазина плащате за красиви опаковки, ефектни светлини, лъскави мраморни подове, скъпи реклами – нито едно от тези неща не е част от диаманта, който искате да купите.

Търсете търговци, които да изберат най-добрите диаманти за вас, а не се опитват да ви продадат залежалата си стока. Не си мислете, че в големия магазин има на склад всички комбинации от размери и качества. Най-добрите диаманти се откриват чрез активно търсене от продавачите на едро и екпертите, които обработват диамантите.

Купувайте диаманти, придружени със сертификати от независими лаборатории – GIA и AGS са най-добрите, EGL с повишено внимание.

Не купувайте диаманти от търговци, които не желаят да ви ги покажат под микроскоп (бъдете внимателни, ако имат само лупа 10х), не желаят да отговарят на въпросите ви и да ви информират за диамантите преди продажбата, не ви позволяват да получите независима лабораторна оценка преди покупката на диаманта, предлагат ви доживотна гаранция за вашия диамант.

7. Изберете вида на пръстена

Ако не сте сигурни за вида на годежния пръстен, изберете красив единичен диамант с обикновена, проста метална конструкция. Повечето жени нямат особени предпочитания към конкретни модели. Подарете й диаманта в прост обков и й дайте възможността да избере друг, ако желае. Съществуват стотици и хиляди видове обкови, но Tiffany е идеален за целта.

Една от най-лесните стъпки в избора на годежен пръстен е изборът на подходящ метал. Можете да избирате между бяло злато, жълто злато, розово злато и платина. Необходимо е само да обърнете внимание какъв метал предпочита вашата любима – и изборът е направен. Ако не знаете какъв метал да изберете, пробвайте с бяло злато. Жълтото злато оцветява диаманта в жълтеникаво. Платината е с 30% по-скъпа от златото. Какъвто и метал да изберете, винаги можете да смените пръстенът с друг, като запазите диаманта.

 

8. Застраховайте покупката си

След покупката на вашия диамант би било добре да го застраховате срещу загуба, повреждане или кражба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *