Какви бижута да носите на първия си работен ден?

бижута за работа
[lwptoc depth=“2″]

Какви бижута да сложите, когато отивате на нова работа?

Бижутата могат да кажат много за даден човек, затова  е важно какво ще носите на първия работен ден.Първите впечатления често имат траен ефект. Дори и да не сте модна икона все пак е от значение  как ще се представите на първия работен ден.
Ако вече сте избрали тоалета си за първия работен ден, не забравяйте да завършите външния си вид с правилните бижута.

Чудите ли се какво да облечете на първия работен ден?

Ето какво трябва да вземете предвид при избора си на бижута.

Какви бижута да носите на първия работен ден?

През първият ви работен ден се чувствате като през първия ден в училище,нали?

Опитайте различни комбинации от поли, блузи, костюми, детайли, колиета; макар и вълнуващо, това също може да бъде обезсърчаващо и объркващо.

Можем ли просто всички да имаме лични стилисти?

Докато това се случи ние сме тук, за да ви помогнем да изберете идеалното облекло и бижутата, които да съвпадат.

Каква е атмосферата на работа?

Първата стъпка от това  да разберете какво да облечете през първия си работен ден, е да разберете какъв тип естетика ще има новото работно място!
Огледайте  работната среда и забележете как хората се обличат  и се държат.
Въпреки че вероятно искате да започнете  новата си работа с професионално отношение и облекло, за да съответствате, същевременно Вие не искате да се чувствате не на място.
Това, което искаме да кажем е – ако всички носят дънки и пуловери по време на работа, не искате да се покажете на първия ден, облечени в черен костюм. Намерете Вашата зона на комфорт. Бижутата са чудесен инструмент за превръщане от просто-скучно в просто-елегантно.

Как да постигнете перфектния баланс

Ключът към носенето на бижута на работното място е да бъдете професионални, като същевременно оставяте и част от Вашата индивидуалност да се открои.
И така, какво имаме предвид под баланс? Не носете тежки, прекомерни бижута. Тук няма твърдо правило, но идеята е да не се претоварвате с бижута, конкретно в една област.
Не комбинирайте гигантски обеци  с многопластови колиета. Това е прекалено натруфено! Ако усетите желанието да носите дълги обеци, прескочете колието и си направете ефектен кок.
Друго нещо, което трябва да се вземе предвид е балансирането на бижутата с облеклото. Ако тоалетът ви е пъстър, изберете по-скромни бижута.
Тъмно солидно облекло? Изберете нещо по-светло, за да олекотите външния вид.

Какъв цвят дрехи да изберете?

Отново всичко е свързано с постигането на баланс! Не прекалявайте с цветовете.
Искате да се откроите, но не по лош начин. Със сигурност искате да Ви запомнят с работата, която сте свършили, а не с лошите модни избори, които сте направили през първия си работен ден!
Точно като езика на тялото, цветът може да излъчва скрити съобщения.
Например, червено и синьо показват увереност.

Бъдете непринудени

Подобно на баланса, непринудеността е от съществено значение за създаването на добро първо впечатление през първия работен ден.

Говорихме за това как цветът може да покаже Вашите емоции и увереност. Няколко различни цвята ще бъдат объркващи за облеклото Ви, а също и за Вашето послание.
Що се отнася до бижутата, изберете такива,които излъчват непринуденост.
Обеците са най-добрият вариант, ако почувствате необходимостта да добавите нещо диво и непринудено към Вашия тоалет. Един от любимите ни начини да добавим поп цвят в тоалета е чрез цветни обеци!

Избор на пръстен

Чувствайте се комфортно да носите  сватбеният си пръстен и други пръстени от семейното наследство. Но е препоръчително да не носете повече от 3 пръстена. Уверете се също, че са подходящи!  Също така бъдете практични, ако Ви се налага да пишете много.

Неща, които трябва да се избягват на първия работен ден.

Можем да ви дадем много съвети за „първия работен ден“, но Вашата собствена личност трябва да се открои в избора Ви на дрехи и бижута.
От друга страна, има няколко неща, които трябва да избягвате заради професионализма и функционалността.

Масивни и натруфени гривни

Не е професионално да се носят масивни и натруфени гривни. Това не означава, че не можете или не трябва да носите по-прости бижута на китките си. Елегантна гривна може да бъде метафоричната черешка на тортата. Ако все пак решите да носите гривна, нека да бъде по-семпла  и професионална (или носете елегантен часовник).

Шумни гривни

Не искате да издавате шум из офиса при всяко Ваше движение през първия работен ден, нали?

Направете си тест за шум на бижута преди първия ден на работа. Разходете се, разклатете ръцете си, наведете се, за да вземете нещо от пода. Ако вдигате шум, помислете за по-различни (по-тихи) варианти.

Претенциозни и натруфени обеци

Обеците са чудесен начин да покажете дивата страна от характера си, но по време на работа трябва да се спазва професионализъм.
Докато можете да носите нещо цветно и нежно, най-добре е да стоите далеч от масивни и фънки обеци като коледни елхи например.
Можете да носите всичките си интересни обеци, когато сте вкъщи! Те нямат солидно място в работната среда.

Многопластови и масивни огърлици

Всяка дълга огърлица може да бъде неудобна, но наслояването на множество колиета може да бъде проблематично за функционалност и външен вид.
Те вероятно ще ви пречат, когато се навеждате или вършите работа. Ако имате комплект колиета,които искате непременно да носите, пробвайте да ги носите за един ден,  и вижте дали е проблем, преди да опитате отново.

Избор на перфектните аксесоари за работа

Когато избирате какво да комбинирате с облеклото си на първия работен ден, изберете 3 бижута или по-малко и се уверете, че те не са шумни или екстравагантни.
Разгледайте комплект от цветни обеци, гривна с изящна кожа и къса елегантна огърлица на нашия уебсайт като пример за това какво да търсите, когато са Ви нужни аксесоари за работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *