Подаръци за свети Валентин

Подаръци за свети Валентин и приказка с бижута за СВЕТИ ВАЛЕНТИН на цена 49.00лв

колие сребърно сърце с циркони

[lwptoc depth=“2″]

Подаръци за свети Валентин и приказка с бижута за СВЕТИ ВАЛЕНТИН

ПЕРФЕКТНИЯТ ПОДАРЪК Чудите се с какво да изненадате любимата жена за Св. Валентин? Бижутата са част от приказката, която всеки от нас иска да изживее, така че защо не зарадваме дамата на сърцето си с пътешествие в света на приказките с бижута BLESSA.

Българската бижутерия BLESSA е производител на уникална бижутерия и вече 10 години налага свой собствен стил в създаването на всяка колекция. Красотата на бижутата е подкупваща, линията е изящна и изчистена, а цветовете и формите – дизайнерски.

Сред многообразието на пазара украшенията се отличават не само с изящен вид, но създават и усещане за комфорт. Идеята е да ги почувствате близо до себе си. Удовлетворяват се и индивидуалните поръчки на всеки клиент.

Най-важното е бижутата да са конструктивно и геометрично издържани с много добър монтаж, полировка и с качествени материали и камъни. Жените притежават огромни знания за облеклото и козметиката, но малко са тези, които имат информация за бижутата.

Подаръци за свети Валентин 1

[etheme_featured title=“Featured Products“ limit=“15″]

Висококачественото бижу е неизменна част от стила и облика на българската жена, а марка BLESSA е гаранция за качество на изработката.

Бижутата се извайват с най-съвременната индустриална техника чрез вграждане на качество в детайлите и контрол на всеки етап от производството. Резултатът е първокласно украшение, удобно и комфортно при носене, което издържа по всички стандарти конкуренцията на европейските продукти.

Респектиращата външност помага на личността да се развива по-гладко и интелигентно. Добре облечена и с подходящото бижу, жената притежава още един коз за лична и професионална реализация.

Това е веруюто, върху което се гради и развива цялостната концепция на марката.

На 14 февруари милиони хора по света честват празника на влюбените – Деня на свети Валентин – Какви подаръци за свети Валентин да подарим?

За мнозина това е ден на влюбените, а за други – ден на любовта – разнолика, окриляваща, всеотдайна, могъща, без име и етикет.

Корените на празника се губят в далечното минало. В древен Рим на 15 февруари са празнували Луперкалиите – празник на изобилието, посветен на покровителя на стадата Фавън (едно от имената му било Луперк). Предишният ден се посвещавал на римската богиня на брака, майчинството и жените – Юнона. През този ден девойките пишели любовни писма, слагали ги в голяма урна, а след това мъжете изваждали писмата. Всеки мъж трябвало да ухажва девойката, чието писмо е изтеглил, според волята на боговете. За самия св. Валентин, обаче, се знае малко, а информацията е откъслечна. Днес на човечеството са известни няколко истории за свети Валентин.

Най-разпространената история за свети Валентин е следната:

В доброто старо време император Клавдий Втори водил много войни. Той събирал доброволци за армията си, но никой от мъжете не искал да се бие и да умре, оставяйки любимата и семейството си сами и явилите Свети Валентин се били малцина. Тогава на Клавдий му хрумнала щурата идея, че ако забрани брака, доброволците ще станат повече… И, както може би се досещате, тъкмо това направил. Някъде в древната римска държава живял свещеникът Валентин, който напук на императора венчавал тайно влюбени двойки.

Изпълнявайки мисията си, той бил заловен и екзекутиран на 14.02.269 г. за подстрекателство. Самата екзекуция била по-скоро тържество, тъй като хората го изпратили с цветя и сладки. Стотина години по-късно хората все още се сещали за това, на което ги учел Валентин и го провъзгласили за светец и покровител на влюбените. Друга история разказва за млад лечител с името Валентин, живял през 1 в. пр. н.е.

Младежът имал чудодейни способности на изцерител и именно заради тях и заради вярата си бил хвърлен в тъмница. Веднъж при него дошъл един надзирател от затвора и го помолил да излекува сляпата му дъщеря. Валентин знаел, че слепотата била неизлечима, но обещал, че ще направи всичко възможно момичето да прогледне. Направил мехлем за очите й и наредил момичето да дойде пак при него след известно време. Минали няколко седмици, но девойката така и не прогледнала. Но нито тя, нито баща й не изгубили вяра и продължавали с мазането на очите. Когато дошло време за екзекуцията му бащата на сляпата му пациентка искал да му помогне, но нямал тази възможност. Единственото нещо, което успял да направи, било да му занесе хартия и мастило.

Свети Валентин написал прощално любовно писмо на девойката, а след няколко часа го екзекутирали. Надзирателят предал бележката на дъщеря си, тя я разгърнала и открила в нея жълт минзухар. На бележката пишело: „От твоя Валентин”. Станало чудо – девойката прогледнала. Затова и днес картичките се подписват по този начин – истинското име не се пише, смята се, че получателят трябва сам да се досети, кой му изпраща „валентинката”. През 496 г. римският папа Геласиус обявява датата на смъртта на светеца – 14 февруари за ден на св. Валентин.

Сребърна гривна с гравиране "My one and only“ с покритие от розово злато на бижутерия Стелла цена 65лв.

Символи на празника на влюбените

КУПИДОН е най-известният символ на празника на влюбените. Това е палавото ангелче с лък и стрели. Онзи, в когото попадне стрелата на Купидон, се влюбва – внезапно, страстно, безнадеждно, с цялата си душа. В древна Гърция това е бил Ерос – помощникът на богинята Афродита, олицетворение на най-силното любовно желание, а римляните го наричали Купидон и смятали, че е син на Венера.

РОЗАТА е божественото цвете на любовта. Първите рози са били отгледани в Азия преди повече от 5 000 години. Общоизвестно е, че червените рози означават: „Обичам те”. Букет от червени и бели рози означава единство и дружба, розовите – изящество и елегантност, жълтите – радост, оранжевите – желание, букет от тъмночервени рози – комплимент за красотата на дамата, а белите означават – „Ти си божествена”. Само в деня на Свети Валентин се продават не по-малко от 3 млн. рози.

СЪРЦЕТО от векове е символ на чистата любов, която идва от душата. Шоколадови бонбониери, плюшени възглавнички, бижута и много други декоративни сърца предават топлината между влюбените.

ВАЛЕНТИНКИ – Какво е празникът без ярките поздравителни картички, които си изпращат влюбените. Знак на внимание или повод за признание, „валентинките” носят послание за любов и копнеж. През 20 в. ръчно написаните послания биват заменени от масово произвежданите готови картички. Асоциацията за поздравителни картички е изчислила, че всяка година се изпращат 1 млрд. поздравителни картички.

ГЪЛЪБИ – Те са символ на верността и вечната любов, защото прекарват целия си живот с един и същ партньор. За разлика от други себеподобни, при гълъбите както майката, така и бащата се грижат по равно за своите пиленца. Ето защо, като символи, те се използват както в деня на Свети Валентин, така и на брачни церемонии.

гривни с червен конец
Гривни с червен конец и елемент,перфектен подарък за специален човек или елегантен начин да се поглезите. Те ще ви пазят от “ лоши очи“ С червеният конец ще кажете на човека, че искате да го защитавате, а с висулката можете да допълните, че познавате неговите интереси.

Традиции за Свети Валентин

  • Първата традиция е: мъжът да подарява цветя. Не е важно колко струва букетът и колко е голям. Най-важното е искреното чувство и вниманието.
  • Втората традиция е: цветята да са обагрени в червено. Желателно е, тъй като червеният цвят е всепризнат символ на любов. Класическа емблема на деня на Свети Валентин са червените рози, които според античната легенда се появили, когато Афродита, бързайки към своя любим Адонис, стъпила върху бял розов храст и нейната божествена кръв обагрила листенцата им в червено. Ако вашият подарък не са цветя, то той трябва да е опакован в червена хартия.
  • Третата традиция е: подаръкът да бъде сладък, така че към цветята няма да бъде излишна кутия бонбони или шоколад.
  • Четвъртата традиция: подаръкът да е във форма на сърце. Но може и просто да се залепи сърце, изрязано от червена хартия. Ако пък фантазията ви е заработила на пълни обороти и вече сте приготвили и „валентинка” с любовно признание, браво на вас! Може само да се завижда на вашия избранник.
  • П е т а т а традиция: подаръкът да е гълъб – „птицата на любовта”. Ч уд е с н о б и било да подарите или такъв сувенир, или пък плюшено мече.

Денят на Свети Валентин се празнува в много страни по света, но традициите се различават.

Западната култура събира в празника на Свети Валентин редица древни обичаи, много от които ритуализирани, но така или иначе, всички те насърчават и възхваляват любовта между двойките. Един от най-древните обичаи във Великобритания и Италия за деня на влюбените е жените да застават на прозореца на спалнята си на зазоряване в очакване на първия мъж, който ще мине.

Според легендите човекът, който пръв се появи и вдигне поглед към прозореца им, вероятно е този, който ще се ожени за тях още същата година. Традицията дори е възпята от Уилям Шекспир в Хамлет, където в една от песните си, Офелия споменава подобен ритуал. Английските деца пък пеят специални песни на Свети Валентин, а в замяна получават малки подаръци и сладкиши.

Традиционно в някои райони на Англия се пекат специални сладки рула, направени със стафиди, сушени сливи и канела. В Италия и до ден днешен денят на Свети Валентин се празнува с големи тържества. В много райони те стават на улиците, в компанията на всички познати. Музика, общо веселие и танци огласят деня от сутринта до залез слънце. Забележителен акцент на този празник са цветята. В Дания в деня на Свети Валентин хората изпращат изсушени бели цветя не само на тези, в които са влюбени, но и на всички любими хора – близки и приятели. Мъжете изпращат писма, които пишат ръчно, като остават анонимни.

На мястото на подател изписват рими, а подписът, който оставят, е с толкова на брой точки, колкото са буквите в името им. Ако жената, която получи такова писмо, отгатне кой е авторът му, сърцата им са свързани за цял живот.

Традицията на познатите у нас картички „валентинки” идва от Съединените щати и Канада. Там това са типични поздравителни картички, които децата правят по повод деня на Свети Валентин и ги разменят с приятелите си. Възрастните пък отбелязват празника като разменят бонбони, картички с обяснения в любов и подаръци. Характерен акцент е формата на сърце, било то по отношение на сладките, бонбоните или кутията, в която се опакова подаръка. Червената панделка е подаръчен аксесоар, чието присъствие означава страст, любов, взаимност.

Традицията с подаряване на шоколад за деня на влюбените присъства и в Корея, но там жените подаряват на избраника си шоколадови изделия. Навсякъде по света е изключително желано от страна на двойките да сключат брак на Свети Валентин. Най-предвидливите планират това отрано. В Ню Йорк всяка година се избират седем двойки, които се бракосъчетават на деня на Свети Валентин на специална церемония, на 80-ия етаж на Емпайър Стейт Билдинг. У нас на Свети Валентин и големи, и малки се радват на любовта, която споделят с избран човек или с всички любими хора.

Така празникът има много интерпретации.

В България денят, в който се отбелязва празника на Свети Валентин, съвпада с този, в който се почита Свети Трифон (Трифон Зарезан) – 14 февруари. Това е български народен празник, който припомня за наближаващата пролет, посветен е на лозарството и виното. И тъй като виното е символ на живота, любовта и страстта, у нас двата празника се сливат в един – посветен на култа към любовта и триумфа на живота.

Ако се чудите как да отбележите 14 февруари, даваме ви няколко идеи, особено подходящи за онези от вас, които искат да избягат от рамките и строгите традиции. Изпратете хартиено писмо на поне пет души, които означават много за вас

Хартиените писма са една позабравена традиция, която принадлежи на миналия век и именно поради тази причина е нещо, което със сигурност би трогнало всеки. Вашият почерк върху лист хартия, няколко думи, продиктувани от сърцето ви, запечатани от собствените ви ръце в плик, с името на любим човек…

сребърно колие сърце

Любовта не е само за двойките, тя е чисто и споделено преживяване, и то за цял живот.

Направете признание на най-любимите си хора колко много означават за вас. Празнувайте с децата си – те са олицетворение на любовта Ако имате семейство и деца и искате да избягате от традиционните романтични вечери и популярните спа-уикенди за двама, характерни за празника, даваме ви по-добра идея. Не се разделяйте с децата си и отпразнувайте заедно с тях празника на влюбените.

Разкажете им какво Ви свързва с половинката Ви, как е започнала историята ви и любовта ви и им обяснете, че те са нейно олицетворение. Превърнете ги в център на празника си и създайте у тях магическата представа за любовта като празник на живота.

Подарете ръчно направени домашни бонбони вместо готови

Подаръците, сътворени от собствените ви ръце, винаги намират по-пряк път до сърцето на любимите ви хора, защото изразяват недвусмислено вашето лично отношение. Направете домашни шоколадови бонбони в каквато и да е форма, опаковайте ги по свой начин, изпишете върху тях вашето послание към избрания човек и изразете любовта си по неповторим начин. Направете си собствен бранд вино в днешно време, когато властват технологиите, реализацията на тази идея е повече от възможна. Оформете графично етикет за вино с желано от вас име и послание.

Етикетът може да носи името на мястото, където е била първата ви среща, вашите собствени имена, да съдържа думи или куплет от песен, които имат изключително значение за вас. Отпечатайте етикета и го залепете върху любимото си вино.

Подарете го на любимия си човек и ако той го сподели с Вас, няма никакво съмнение, че любовта ви принадлежи. Отпразнувайте любовта си без ненужни подписи Ако мечтаете за сватба като в приказките, но все още не сте намерили подходящата форма и начин да се случи; ако имате задръжки, свързани с остарелите традиции и обичаи, които струват твърде много пари, а не одобрявате, увенчайте любовта си така, както Вие желаете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *